Sebzeli Tavuk İncik

Sebzeli Tavuk İncik



4 kişilik

 

Malzemeler:
8 adet tavuk incik
2 adet kabak
2 adet orta boy patates
2 -3 adet kırmızı kapya biber
2 adet orta boy havuç
10-15 adet arpacık soğan
5 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber, kekik

 

Hazırlanışı:
Tavuk incikleri pembeleşene kadar  tavada kızarttıktan sonra, yayvan bir tencereye dizin.
Kabak, patates ve havuçları soyup küp doğrayın. Biber, sarımsak ve arpacık soğanları da temizledikten sonra hepsini büyükçe bir kasede harmanlayın.
Harmanladığınız sebzeleri tavuk inciklerin etrafına yerleştirin.
Ayrı bir kasede sıvıyağ, domates salçası,  biber salçası, tuz, karabiber ve kekiği karıştırın. Bu karışıma  1 bardak su ilave edip, inciklerin üzerine gezdirin.
Orta harlı ateşte pişirmeye bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve 15-20 dakika kadar pişirin.  Pilav ile birlikte sıcak servis yapın.
Afiyet olsun…

diğer tarifler için
tıklayınız