Tavuklu İç Pilav

Tavuklu İç Pilav



6 kişilik

 

Malzemeler:
1 adet bütün tavuk
1 adet orta boy soğan
4 çorba kaşığı sıvıyağ
125 gram margarin ya da tereyağı
3 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı kuşüzümü
1 çay kaşığı beyazbiber
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı şeker
Tuz
4 su bardağı tavuk suyu

 

Hazırlanışı:
Tavuğu büyükçe bir tencerede tuz ilave edip haşlayın.Sıvıyağı tencereye aktarın ve küp doğranmış soğanları yumuşayana kadar kavurun.
Margarin ya da tereyağını ilave ettikten sonra yıkanmış ve süzülmüş pirinci ekleyip birkaç dakika karıştırarak kavurun.
Baharatları, yıkanmış kuşüzümü ve kavrulmuş dolmalık fıstıkları da ilave ettikten sonra, sıcak tavuk suyunu ekleyin.
Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp 15 dakika kadar demlenmeye bırakın.
Haşlanmış tavuğu didikleyin ve servis tabaklarına aldığınız pilavların üzerine paylaştırın.
Afiyet olsun…

diğer tarifler için
tıklayınız